T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Zekai Gümüşdiş Ortaokulu

Okulumuzun Sürdürdüğü eTwinning Çalışmaları

Okulumuzda birinci dönem sonu başlatılan, "More Traditional Recipes", "A Human Network That Shares Its Knowledge To Better Understand the Internet" ve "Tangible and Intangible Cultural Heritage of My Region" isimli 3 farklı uluslararası eTwinning projesi devam etmektedir. 

Okulumuzda birinci dönem sonu başlatılan, "More Traditional Recipes", "A Human Network That Shares Its Knowledge To Better Understand the Internet" ve "Tangible and Intangible Cultural Heritage of My Region" isimli 3 farklı uluslararası eTwinning projesi okululumuz müdür yardımcısı, bilişim teknolojileri öğretmeni Dr. Işıl Gülmez yürütücülüğünde devam etmektedir. 

19-04-2022 

1. MORE TRADITIONAL RECIPES 

Okulumuz müdür yardımcısı ve bilişim teknolojileri öğretmeni Dr. Işıl GÜLMEZ ve İspanya'dan İngilizce öğretmeni Guillem Amer MULLET kuruculuğunda başlatılan Türkiye, İspanya, Fransa ve İtalya ortaklı uluslararası "More Traditional Recipes" isimli geleneksel yemekler konulu eTwinning projemizde öğrencilerin İngilizce dilini kullanarak iletişim kurmaları, farklı kültürleri tanımaları, işbirlikli öğrenmeyi deneyimlemeleri ve web 2.0 teknolojilerini kullanarak kültürlerini dünya çapında tanıtmalarını ve yeni ürünler geliştirmelerinin sağlanması amaçlanmıştır. Proje sonunda İngilizce olarak web 2.0 teknolojileri kullanılarak elektronik tarif kitabı oluşturulmuş ve dijital tarif haritası geliştirilmiştir. Projenin değerlendirilmesi kapsamında öğrencilerimiz hem bir anket doldurmuşlar hem de ülkelerle ilgili soruların olduğu bir Kahoot etkinliğine katılmışlardır. Proje sonucunda öğrenciler projeden oldukça memnun kaldıklarını, yeni şeyler öğrendiklerini belirtmişlerdir. Proje kapsamında ayrıca katılımcı ülkeler arasında posta yoluyla geleneksel yiyecek paylaşımı yapılmıştır. Okulumuz da katılımcı ülkelere ilimizin coğrafi işaret tescili alan şekerlememiz kestane şekerini katılımcı ülkelerle paylaşmıştır. Desteklerinden ötürü okul müdürümüz Zafer Ağaoğlu ve okul aile birliğimize teşekkür ediyoruz. Ayrıntılı bilgi için proje web sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

19-04-2022

 

2. A HUMAN NETWORK THAT SHARES ITS KNOWLEDGE TO BETTER UNDERSTAND THE INTERNET

Türkiye ve Fransa ortaklı "A Human Network That Shares Its Knowledge to Better Understand the Internet" isimli ve İnternet yapısını anlamak için ağ konulu proje, okulumuz müdür yardımcısı ve bilişim teknolojileri öğretmeni  Dr. Işıl GÜLMEZ ve Fransa'dan teknoloji öğretmeni Jean Philippe VIALA kuruculuğunda sürdürülmektedir. Proje ile öğrencilerin bilgisayar ağlarını, insanlar arası ve bilgisayar ağlarını karşılaştırarak kavramalarını ve web 2.0 teknolojilerini ve Scratch aracını kullanarak geliştirdikleri oyun ve animasyonlar yoluyla öğrenmelerini amaçlanmıştır. Proje kapsamında öğrencilerin kendi aralarında gruplar oluşturmaları sağlanmıştır. Oluşturulan gruplar kelime bulutu uygulamalarıyla bilgisayar ağlarını tanımaya yönelik kavramları bir araya getirmişlerdir.  Proje kapsamında öğrenciler, Internet ağlarını anlamak için oluşturulan gruplarla Internet ağ yapılarını temsil eden görseller oluşturmuş ve Scratch aracını kullanarak Internet ağlarını tanımaya yönelik animasyonlar geliştirmişlerdir. Ayrıntılı bilgi için proje web sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

19-04-2022

 

3. TANGIBLE AND INTANGIBLE CULTURAL HERITAGE OF MY REGION

Türkiye, Yunanistan ve Portekiz ortaklı "Tangible and Intangible Cultural Heritage of My Region" bölgemin somut ve somut olmayan kültürel mirası konulu ETwinning projesi, okulumuz Müdür Yardımcısı ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Dr. Işıl GÜLMEZ ve Yunanistan'dan Almanca öğretmeni Maria Romaidou kuruculuğunda sürdürülmektedir. Proje kapsamında öğrencilerin web 2.0 araçlarını kullanarak kendi kültürlerini mimari yapıların sunumu, yemekler, şarkılar ve danslar yoluyla tanıtmalarını, tanıtımlar için bilgi toplamalarını, edindikleri bilgileri düzenleyerek sunmalarını ve ülkeler arasında kültürel benzerlik ve farklılıkları keşfetmelerini sağlıyor. Proje kapsamında öğrenciler bulundukları yerde bulunan kültürel miras öğelerinin sunumlarını paylaşmışlardır. Ayrıntılı bilgi için proje web sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz.

19-04-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.04.2022 - Güncelleme: 19.04.2022 13:37 - Görüntülenme: 305
  Beğen | 1  kişi beğendi