T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / NİLÜFER - Zekai Gümüşdiş Ortaokulu

Okul Politikamız (AUP)

ZEKAİ GÜMÜŞDİŞ ORTAOKULU

KABUL EDİLEBİLİR KULLANIM POLİTİKASI / ACCEPTABLE USE POLICY (AUP)

            Bu belge okulumuzdaki bilişim teknolojileri kullanım stratejileri politikamızı  içermektedir. Politikamız , okulumuzun güvenilir ve güvenli bir ortam olmasını sağlamak için, toplumun tüm üyelerinden beklenen ana ilkeleri, güvenli ve sorumlu teknoloji kullanımı ile ilgili rol ve davranışları tanımlar. Tüm personelimiz , öğrencilerimiz , velilerimizin ve tüm paydaşlarımızın internet erişimi ve bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir. Kullanıcılar tüm bilişim araçlarını (cep telefonları, tabletler, diz üstü bilgisayarlar, masa üstü kişisel ve genel kullanıma açık bilgisayarlar, fotoğraf makineleri ve fotoğraf ve çekme ve ses kaydı alma makineleri vb.) okulumuzun kullanım politikasına göre kullanmak zorundadır. Okulumuzda her türlü bilişim cihazları ile gerçekleştirilen; e-posta, internet, ses ve mobil iletişim, internet veya ağ üzerinden veri alma gönderme, okulda veya okul dışında kurumu ilgilendiren yayınlar gerçekleştirme ,web sayfalarında yazı, resim ve video paylaşımı kullanım politikası içerisinde gerçekleşmelidir.

 

GENEL KURALLAR VE SINIFLANDIRMALAR

Genel kullanıma açık bilgisayarlarda kullanıcılar yönetici oturumunu açamazlar.

Bireyler yetkili olmadıkları bilgisayarları kullanamazlar.

Bireyler ve kullanıcılar bilgisayar ve bilişim sistemlerinde sistem ayarlarını değiştiremezler, yazılım yükleyemezler. Sistem ayarlarını değiştirme ve yazılım yükleme için tüm bilişim cihazları şifrelenmiştir.

Bireyler okulumuzda kuruma ait kendilerine tahsis edilmiş masa üstü bilgisayarları ve etkileşimli tahtaları kendilerine verilen kullanıcı kimlikleri ve şifreler ile açıp kullanırlar.

Okulumuzun idare odalarında bulunan bilgisayarlarda yalnızca yönetimdeki kişiler işlem yapabilir.

Bireyler kullanmaya ve erişmeye yetkili olmadıkları verileri kullanamaz.

Bireyler yetkili olmadıkları bilgisayarları kullanamazlar.

Sınıflarındaki etkileşimli tahtada öğretmenler kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile oturum açabilirler.

 Okulumuzda internet ve e- posta kullanımı sadece yöneticiler için resmi e posta kullanılarak sağlanır.

Okulumuz bilgisayar sistemlerinde harici flash disk, cd room vb. veri depolama ve aktarma ekipmanlarının kullanımı yönetici izni ile sağlanabilir.

 Kişisel e- postaların kurum bilgisayarlarında açılması idareden alınacak yasal izne bağlıdır, bağlantı linklerinin tıklanması yasaktır. Tüm bireyler internet ve e-posta sistemindeki eylemlerinden sorumludur.

Okulumuz web sitesinde yayınlanacak herhangi bir bilgi ve haber önce yazı inceleme kurulumuzca incelenir ,ardından okul web sitesi kurulumuza sunulur. Kurulumuz uygun gördüğü takdirde haber web sitemizde yayınlanır.

 

 Bireyler cep telefonları ve diğer teknolojileri kullanarak izin verilmeden resim ve video çekemez ve internette bunu yayınlayamaz. Eğitim amacı ile alınacak görüntüler için önceden idareden izin alınmalıdır.

Bireylerin okulda cep telefonu ile okulun internet ağ sistemlerine giriş yapmaları yasaktır. Eğitim amaçlı kulanım için yönetimden önceden izin ve şifre alınması gerekmektedir.

Öğrencilerin okula cep telefonu getirmesini durumunda sene başı öğretmenler kurulunda alınan kararla cep telefonları kapalı bir şekilde okul idaresi tarafından alınır, öğrenim süresi boyunca sınıflara ait özel kutularda muhafaza edilir ve okul çıkışında öğrencilere dağıtılır. Öğrenciler getirdikleri mobil cihazları ancak eğitim amaçlı, ders öğretmeninin izni ve kontrolünde kullanabilirler.

Bir öğrenci ebeveynlerini arama gereği duyduğunda, okul idaresi veya şube rehber  öğretmenine bildirecektir. 

Amacı dışında kullanılan  cep telefonuna el konulması durumunda, telefonda özel verilerin korunmasını sağlamak için, okul İdaresine vermeden önce telefon kapatılır ve cep telefonu sahibine verilene kadar güvenli bir yerde tutulur.

Okul idaresi tarafından görevlendirilen kişilerin çektiği fotoğraf ve videolar ancak okulun resmî web adresinde ve sanal ortamlarında, ilgili öğrenci velisinin talep ve yazılı onayı ile yayınlanabilir. Öğrencisi için onay vermeyen velinin öğrencisi ile ilgili fotoğraf ve videolar yayınlanmaz. Okul görevlileri tarafından yayınlanan resim ve videolarda öğrencilerin kişisel bilgilerine kesinlikle yer verilmez.

Okulumuz mobil erişiminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından filtreleme yapılmaktadır.

Okulumuz  personeli ve öğrencileri internetten türettikleri  materyallere ait   telif hakkı yasalarını gözetmelidirler.

Personelimize, öğrencilerimize ve velilerimize güvenli ve sorumlu İnternet kullanımı konusunda güncel ve uygun eğitim düzenli (en az yıllık)olarak sağlanmaktadır.

Personel ve öğrencilerin kullanımdaki ihlalleri ve olası sorunlar konusunda e-güvenlik komisyonumuza bilgi verilmelidir.

Herhangi bir soruşturma tamamlandıktan sonra uygulanacak  mevcut yaptırımlar şunlardır:

.        Öğrencilerle görüşme yapılması

·        Velilerin olumsuz davranışlar hakkında bilgilendirilmesi

·        Siber zorbalık şikayetleri, zorbalık karşıtı politikamıza uygun olarak ele alınması

·        Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin sekizinci bölümündeki maddelerin uygulanması

 

 

 

 

 

E-GÜVENLİK KOMİSYONU                                               OKUL WEB SİTESİ YAYIN KOMİSYONU

Yasemin ÇİNAR (İngilizce Öğretmeni)                                  Aşır ÇALIŞKAN(Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)

Aşır ÇALIŞKAN (Bilişim Teknolojileri Öğretmeni)                    Mustafa SORKUN (Müdür Yardımcısı)

Aysel VATANSEVER (Müdür Yardımcısı)

Sevilay ZORBA (Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni)

Mustafa SORKUN (Müdür Yardımcısı)

 

Zafer AĞAOĞLU

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.01.2023 - Güncelleme: 18.01.2023 12:11 - Görüntülenme: 166
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
AUP,